Jazz trio Vrabec-Šepetavec-Skaza

Torek, 20. november 2018, ob 18. uri
Koncertna dvorana Glasbene šole Nova Gorica

Jani Šepetavec, saksofon
Anže Vrabec, klaviature
Matjaž Skaza, bobni

Moderira muzikolog Lev Fišer.

Drugi koncert iz niza Zvoki mladosti, ki je v jubilejnem 70. letu Glasbene šole Nova Gorica posvečen nekdanjim, sedaj že uveljavljenim učencem šole, se bo popolnoma predal zvokom in ritmom jazza. Anže Vrabec in Jani Šepetavec sta izjemna in uspešna glasbenika, ki sta nekdaj obiskovala Glasbeno šolo Nova Gorica. Tokrat sta na koncert povabila še bobnarja Matjaža Skazo.

Novogoriški saksofonist Jani Šepetavec je svoje nižje glasbeno šolanje opravil na Glasbeni šoli Nova Gorica. Saksofon so ga poučevali Stojan Ristovski, Miha Hawlina, Miha Vardjan in Miroslav Paškvan. Po opravljenem šolanju na jazz oddelku Srednje glasbene in baletne šole v Ljubljani svoj študij nadaljeval na Jazz Institut Kunstuniversität v Gradcu v Avstriji, kjer se je uril v razredu profesorja Karlheinza Miklina in tudi uspešno magistriral. Kot glasbenik se je udeleževal mojstrskih tečajev z vrhunskimi mentorji (Don Menza, Dave Liebman, Jerry Bergonzi), piše glasbo za različne projekte in ustvarja svoje skladbe. Kot multi-inštrumentalist redno sodeluje s priznanimi slovenskimi glasbeniki.

Renato Chicco, Barry Harris, Emil Spanyi, Erik Marenče so bili mentorji, s katerimi je Anže Vrabec vstopil v svet jazza. Klasično izobražen pianist, ki je v svet glasbe vstopil na Glasbeni šoli Nova Gorica (Ingrid Silič) in pot nadaljeval na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani (Sijavuš Gadžijev), se je odločil posvetiti jazz glasbi. Vpisal se je na Kärntner Landeskonservatorium (KONSE) v Celovcu, kjer ob jazz klavirju opravlja tudi študij jazz kompozicije. V letu 2007 je začel dolgoletno sodelovanje z SNG Nova Gorica in debitiral kot glasbenik v predstavi Duohtar pod mus. Kot pianist in klaviaturist sodeluje z Big Band NOVA, Instrumentalnim triom Vrabec, Damijan Valentinuzzi Group, Fool Moon, Nikka, Terra Mystica, Soul Jazz & jaz, Zlatko & Optimisti, NOVA Jazz Quintet, NOVA Filharmonija, ViP Band (POP TV – Vid in Pero šov), Rebeka Dremelj, Freshmakers, Grounded Aviation, Las Cuerdas, Big Band Gverillaz. Bil pa je tudi dirigent BB NOVA. Od septembra 2013 poučuje klavir na Šoli glasbe in umetnosti Ozlinka. V 2014 mu je občina Renče-Vogrsko podelila občinsko nagrado za posebne dosežke ter izdala zbirko priredb in avtorskih skladb z naslovom Moje narečje. Pred kratkim je bil izbran za udeležbo na uglednem mednarodnem mojstrskem tečaju za aranžiranje z Vinceom Mendozo in orkestrom Metropole na Nizozemskem.

Vstopnine ni.

(Skupno 215 obiskov, današnjih obiskov 1)