Slavnostna koncerta v Coroninijevem dvorcu v Šempetru pri Gorici in v Kulturnem domu Nova Gorica

Glasbena šola Nova Gorica je ob zaključku šolskega leta pripravila dva slavnostna koncerta, enega v Coroninijevem dvorcu v Šemptru pri Gorici v organizaciji Podružnične glasbene šole Šempeter pri Gorici, drugega v Kulturnem domu v Novi Gorici, v mestu, kjer ima Glasbena šola sedež.

Program so sooblikovali vsi aktivi Glasbene šole Nova Gorica in Podružnične glasbene šole Šempeter pri Gorici. Izbrani glasbeniki na programu pa so bili tisti, ki so se v tem šolskem letu izkazali z vidnimi rezultati na domačih in tujih državnih ali mednarodnih tekmovanjih. Najsvetlejši biseri, ki s svojo prizadevnostjo in požrtvovalnostjo v glasbo vlagajo veliko svojega truda in prostega časa. Pri tem pa velja poudariti tudi delo mentorjev, staršev in ostalih sorodnikov, ki svoje nadebudne otroke spodbujajo pri tem delu. Kako pomembna je glasba, je na koncertu v Novi Gorici z izbranimi mislimi pomembnih umetnikov in mislecev podala moderatorka Kristina Furlan in nas še enkrat spomnila, da je glasba ena najlepših stvari v življenju.

V Kulturnem domu Nova Gorica je nastopilo 9 solistov (Elizabeta Šajina-kontrabas, Jana Šatej-harmonika, Mark Volk-tenorska tuba, Serena Sluga-flavta, Anamarija Vuga-oboa, Eva Faganelj-flavta, Erika Šavli-klavir, Matija Skrt-kitara, Jure Pahor-saksofon), klavirski duo (Kaja Fornazarič in Vid Mladovan), tolkalni ansambel in simfonični orkester pod vodstvom Marka Kodelja.

V Coroninijevem dvorcu v Šempetru pri Gorici sta za uvod zaigrala dva večja ansambla: pihalni orkester pod taktirko Petra Pavlija in godalni ansambel, ki ga je vodila Amanda Vidic. Nastopilo je sedem solistov (Lan Cuder-trobenta, Matic Kolar Tratnik-violončelo, Matic Furlan-klarinet, Jure Malič-kitara, Veronika Mikuš-harfa, Eileen Bucik-klavir, Jure Pahor-saksofon, Rok Klančič-saksofon), trije klavirski dui (Kiti Krapež in Ema Ptičak, Anastazija Marija Košuta in Jure Žbogar) in duo flavtistka Meta Maraž in harfistka Kaja Vogrinčič Bizjak. Poleg tega pa trije trii: kitarski (Aleksij Drnovšček, Jakob Ledinek Lozej, Matjaž Cotič), harmonikarski (Vesna Pegan, Ožbej Turk, Timotej Lukežič), trobilni (Lan Cuder in Marko Berce-trobenti, Mark Volk-tuba). Pa še trije kvarteti so nastopili: flavte (Nika Pahor, Pia Ptičak, Aneja Žorž, Petra Pia Forznazarič ter Ivana Marussi, Rebeka in Ela Stres, Sara Skvarč) in kitarski (Jure Malič, Neža Marussi, Žan Colja, Matija Skrt).

Glasbene točke obeh koncertov so pripravili: Uroš Nemanič, Štefan Švagelj, Jana Šatej, Peter Pavli, Doris Kodelja, Barbara Mačkić, Milena Židanik-Vuga, Andreja Konjedic Lenardič, Armando Mariutti, Miha Štokelj, Barbara Gorkič, Boštjan Simon, Amanda Vidic, Andreja Ipavec, Petra Vodopivec, Matjaž Remec, Aleksander Miklavec, Erika Bersenda, Ana Černic, Aleksandra Pavlovič, Pavel Pahor in Vlasta Vižintin.

Najlepša hvala tudi korepetitorjem: Aleksandri Pavlovič, Andreji Konjedic Lenardič, Mihu Štoklju pa dvema mladima jazz glasbenikoma Blažu Pahorju in Filipu Mozetiču.            

 

(Skupno 809 obiskov, današnjih obiskov 1)