TEMSIG 2018 in tekmovalci iz Glasbene šole Nova Gorica

Od ponedeljka, 5. marca, do petka, 17. marca, na različnih glasbenih šolah po Gorenjskem poteka državno Tekmovanje mladih slovenskih glasbenikov, ki ga organizira Zveze slovenskih glasbenih šol.

 

TEMSIG 2018 vključuje discipline glasbil s strunami (violino, violo, violončelo, kontrabas, harfa, kitara, citre, orgle), komorne skupine s pihali in solfeggio.

Z Glasbene šole Nova Gorica so se na TEMSIG uvrstili štirje solisti in ena komorna skupina. Njihovi nastopi so prepričali strokovno žirijo 21. regijskega tekmovanja mladih glasbenikov, ki je bilo na začetku februarja.

Kontrabasistka Elizabeta Šajina (mentor: Štefan Švagelj, klavirska spremljava: Mojca Bizjak), kitaristi Anika Stres, Neža Marussi in Matija Skrt (mentorica vseh je Barbara Gorkič) ter Trio Amicus, ki ga sestavljajo flavtistki Eva Faganelj in Katarina Lozar s pianistko Emo Gregorič (mentor: Armando Mariutti) bodo v teh dneh nastopili pred žirijo državnega tekmovanja in se potegovali za prve nagrade in plakete.

21. regijskega tekmovanja mladih glasbenikov sta se poleg omenjenih glasbenikov, udeležili še harfistka Veronika Štrekelj Istinič (mentorica: Erika Bersenda) in kitarist Andraž Gregorič (mentorica: Eva Slokar Šfiligoj), ki sta za svojo udeležbo in nastope prejela priznanje.

Vsem čestitamo za uvrstitve in glasbenikom, ki se udeležujejo TEMSIG-a zaželimo srečo!

O rezultatih s tekmovanja bomo poročali v kratkem.

(Skupno 156 obiskov, današnjih obiskov 1)