V kraljestvu gozda

Na prvi pomladni dan so se najmlajši učenci Glasbene šole Nova Gorica predstavili v Kulturnem domu Nova Gorica na njihovem najpomembnejšem nastopu v šolskem letu. V kraljestvu gozda je bil naslov letošnje prireditve, ki jo je oblikovala vodja oddelka glasbene teorije Patricija Rutar Valič ob pomoči Alenke Peric in Andraža Lasiča, pedagogov predmeta glasbena pripravnica.

Najmlajše učence šole smo slišali prepevati v zborčku skladbe o velikih in malih živali slovenskih skladateljev, ko so Janez Bitenc, Jakob Jež, Karel Jeraj, pa tudi domače ljudske in iz tujih dežel. Spremljala jih je Orffova skupina tolkal in godalni orkester šole, ki ga je vodil Marko Kodelja. Med posameznimi skladbicami so mladi recitatorji prebrali številne pesmi o gozdu in letnih časih slovenskih pesnikov, kot sta Matej Bor in Svetlana Makarovič in drugih.

Posebni gostje večera pa so bili starejši učenci, ki že obiskujejo pouk instrumenta in so nam zaigrali na različna glasbila številne skladbe, ki so se jih s pridnostjo naučili tekom leta. Nastopili so rogist Rok Kobal (4. razred; mentor: Miloš Rijavec), flavtistka Nena Blažič (5. razred; mentorica: Ana Černic), s harmoniko Zarja Vočič (3. razred; mentorica: Josipa Horvat) ter pianistki Johana Mešter (3. razred; mentorica: Milena Židanik-Vuga) in Tjaša Veselič iz 4. razreda Pavla Pahorja, ki je poskrbel tudi za klavirsko spremljavo in aranžmaje skladb.

 

(Skupno 253 obiskov, današnjih obiskov 1)