Nastop učencev Glasbene šole Nova Gorica na Festivalu Kogojevi dnevi

Festival Kogojevi dnevi že vrsto let prireja en poseben glasbeni dogodek, koncert za mladino, ki je posvečen prav njim, mladim glasbenikom in mladim poslušalcem.

V 40. sezoni je k sodelovanju povabil Glasbeno šolo Nova Gorica, ki je ob tej priložnosti izbrala predvsem mlade glasbenike prihajajoče iz Občine Kanal ob Soči in skupaj z njimi pripravila koncert namenjen učencem obeh osnovnih šol v Občini Kanal ob Soči.

V prijetni dvorani kanalske župnije je nastopilo devet mladih glasbenikov, ki so zaigrali pred svojimi vrstniki, učenci 8. in 9. razredov z obeh osnovnih šol v Občini Kanal ob Soči. Učenci in učitelji so bili najprej deležni toplega sprejema kanalskega duhovnika.

Zaigrali so mladi pianisti in pianistke, Tian Kobal in Brina Gabrijelčič (iz razreda Larise Stepanenko), Lana Žnidarčič (učiteljice Mojce Bizjak), Ana Hvalica (učiteljice Vlaste Vižintin) in Anika Mugerli (iz razreda Milene Židanik-Vuga). Ob številnih barvitih klavirskih skladbah so program obogatila še dela za violončelo, harfo in flavto, ki so jih prispevali violončelistka Ana Grm (učiteljce Petra Vodopivec), harfistka Tais Kobal (iz razreda Erike Bersenda) in flavtistka Katarina Hvalica (učiteljice Doris Kodelja).

Koncert, ki so ga pripravili na Glasbeni šoli Nova Gorica za osnovnošolce Občine Kanal ob Soči, je spremljal tudi razširjeni glasbeni komentar, ki se je na duhovit način dotikal tudi zgodovine in geografije, in tako dodal še kamenček k mozaiku kulturno-umetnostne vzgoje ter klasično glasbo na prijazen in zabaven način približal mladim poslušalcem.

 

(Skupno 335 obiskov, današnjih obiskov 1)