Recital profesorice Renate Bauer – Živalski karneval v orgelski izvedbi

Eno izmed najslavnejših del pomembnega francoskega skladatelja Camilla Saint-Saënsa

Petek, 9. december 2022, ob 17.00
Konkatedrala Kristusa Odrešenika v Novi Gorici

Orglavka Renata Bauer je po osnovni šoli s 16-imi leti zaključila Srednjo glasbeno šolo v Mariboru v razredu Janka Šetinca. Na Akademiji za glasbo v Ljubljani je študirala klavir pri Tanji Zrimšek in Zdenki Novak, orgle pa pri Hubertu Bergantu. Leta 1984 je z odliko diplomirala iz obeh inštrumentov. Klavirsko specializacijo je opravila pri Olgi Jovanović v Beogradu, orgelsko pa pri Hubertu Bergantu leta 1995. Podiplomski študij je sklenila s samostojnim recitalom z deli Maxa Regerja na Schukejevih orglah v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma.

Od leta 2000 je v rednem delovnem razmerju na Akademiji za glasbo. Do danes je v njenem razredu diplomiralo 29 študentov in 2 podiplomantki-specialistki.

Leta 2001 je bila predsednica žirije na 5. Evropskem tekmovanju mladih orglavcev v Ljubljani, l. 2005 in 2007 članica žirije na Državnem tekmovanju mladih glasbenikov v disciplini orgle na Hrvaškem (Varaždin, Zagreb), l. 2007 članica žirije na Tekmovanju mladih orglavcev Češke in Slovaške. Samostojne recitale je, poleg Slovenije, imela v Angliji, Norveški, Švici, Nizozemski, Avstriji ter orgelskih festivalih na Češkem, Hrvaškem, Slovaškem, Švici in Italiji; sodeluje tudi v komornih skupinah.

Življenjepis povzet s spletne strani ag.uni-lj.si.

Program

Camille Saint-Saëns (1835–1921): Živalski karneval
Introdukcija in kraljeva levja povorka
Kokoši in petelini
Osli
Želve
Slon
Kenguruji
Akvarij
Tipi z dolgimi ušesi
Kukavica globoko v gozdu
Ptičja kletka
Pianisti
Fosili
Labod
Finale

Vstopnine ni.
Prisrčno vabljeni.

(Skupno 86 obiskov, današnjih obiskov 1)