Orglavka Tjaša Veselič, učenka naše glasbene šole, gostja na jubilejnem koncertu

Oktet Simon Gregorčič iz Kobarida je ob svoji 45. obletnici delovanja pripravil niz treh koncertov; zadnjega so priredili v cerkvi Sv. Danijela v Dornberku, saj je bil Simon Gregorčič že za časa svojega življenja častni občan te občine.

K sodelovanju je oktet kot posebno gostjo povabil učenko orgel Glasbene šole Nova Gorica Tjašo Veselič iz razreda orglavca Dušana Ješelnika. Mlada orglavka je poslušalstvu zaigrala znamenito Tokato in fugo v d-molu, BWV 565 Johanna Sebastiana Bacha. To je najverjetneje najbolj znana orgelska skladba, ki od izvajalca zahteva veliko in sicer tako odlične motorične spretnosti kot tudi pretehtano interpretacijo.

Tako kot smo že navajeni, je bila tudi tokrat Tjaša vsem zahtevam in izzivom kos ter je po besedah uradnega predstavnika okteta “dodobra prepihala orgle”. Mlado glasbenico na naši glasbeni šoli poznamo po zrelih interpretacijah, ker pa je tokrat nastopila na nekoliko večjih orglah, je bil končni vtis še toliko boljši.

Iskreno ji čestitamo za nastop in veseli smo, da s svojim koncertnim udejstvovanjem vztrajno širi ugled Glasbene šole Nova Gorica. Čestitke tudi njenemu mentorju, Dušanu Ješelniku.

(Skupno 102 obiskov, današnjih obiskov 1)