O šoli

Glasbena šola Nova Gorica namenja posebno skrb navduševanju najmlajših za različne dejavnosti povezane z glasbo. Trudimo se, da bi učenci med šolanjem pri nas pridobili kakovostno glasbeno in plesno znanje ter v največji meri razvili svoje glasbene in plesne potenciale. Veliko znanja in pozornosti namenjamo odkrivanju posebno nadarjenih otrok in njihovemu usmerjanju v nadaljnje izobraževanje, prav tako pa želimo pri učencih spodbuditi željo po vključevanju v ljubiteljske instrumentalne, pevske in plesne ansamble. Da smo pri tem uspešni, dokazujejo številni nastopi in koncerti, priznanja, plakete ter nagrade z regijskih, državnih in mednarodnih tekmovanj solistov, komornih skupin in orkestrov. Zrcalo našega dela se kaže tudi v velikem zanimanju za tovrstno šolanje, saj smo s skoraj  700 učenci na Goriškem največja šola na osnovni stopnji. Vse našteto priča o naši vpetosti v kulturno življenje ne le na področju Goriške, temveč v širšem slovenskem prostoru, kamor po uspehih sodimo v sam vrh.

Šola ima razvejano ponudbo vseh instrumentalnih področij, pripadajočih orkestrov in baleta, k temu smo dodali pestro ponudbo nadstandardnega programa. V zadnjih letih se šola pojavlja kot organizator in soorganizator mnogih instrumentalnih delavnic in mednarodnih poletnih šol ter kot založnik dveh notnih edicij.
Uspešna šola je vedno rezultat dela odličnih in predanih pedagogov in Glasbena šola Nova Gorica je na svoj strokovni kader upravičeno ponosna.

(Skupno 5.128 obiskov, današnjih obiskov 1)