Vladimir Čadež

Rojen v Solkanu leta 1966. Stik z glasboVladimir Čadež je imel že od mladih nog, saj je njegov oče, Danilo tudi glasbenik ter bil pevec v Slovenskem oktetu 30 let, med drugim tudi 1. tenor.

Po nižji glasbeni šoli (KLAVIR), je bil dijak Srednje Glasbene in Baletne šole v Ljubljani (FAGOT), nato pa je šel na študij petja v Trst(IT), kjer je dokončal operno šolo Teatra Verdi. Zmagal je na natečaju za štipendijo petja v Torinu ter Milanu, kjer ga je sam tenorist Alfredo Craus nagradil. Tam je nato študiral petje pri prof. Wally Salio. Leto pred tem, je na tem natečaju zmagal Andrea Bocelli. Na ljubljanski Akdemiji za glasbo je študiral pevsko pedagogiko ter koncertno petje pri prof. Ireni Baar ter nato pri prof. Alenki Dernač Bunta. Pel je v več zasedbah, s katerimi je tudi veliko gostoval po domala vseh celinah sveta ter koncertiral v najimenitnejših dvoranah. Snemal je audio in video posnetke, npr. Big Ben quartet, komorni zbor RTV SLO, veliko poje kot solist s klavirjem ter raznimi sestavi, pel in posnel CD s simfoničnim orkestrom RTV SLO, poje pa tudi z orkestri v tujini.

Trikrat je nastopil kot solist na izboru za evrovizijo, prvič leta 1986 v bivši Jugoslaviji (Sava Centar Beograd), ter dvakrat v devetdesetih na slovenski Emi. Z Big Ben ansamblom je nastopal v domala vseh Jugoslovanskih prestolnicah. V letih med 1982 in 1996 je z bratrancem Janezom Rijavcem – Giannijem neprestano nastopal tako v duetu, ansamblu ali kvartetu.

(Skupno 23 obiskov, današnjih obiskov 1)