Večer baročne glasbe z Mojco Gal

Petek, 1. februar 2019, ob 18. uri
Coroninijev dvorec, Šempeter pri Gorici

Večer baročne glasbe z violinistko Mojco Gal

Fotografija: Ana Val

Program:
J. S. Bach (1685-1750): Partita št. 2 v d-molu za violino solo
Allemanda – Corrente – Sarabanda – Giga – Ciaccona
G. Ph. Telemann (1681-1767): Fantazija št. 8 v E-duru za violino solo, TWV 40:21
Piacevolmente – Spirituoso – Allegro
M. Gal (1985): Sonata v d-molu za violino solo
Preludio – Fuga – Andante – Tema con variazioni (tema iz 17. stoletja, ‘Marija je šla čez trnov gozd’)

Mojca Gal (1985, Ljubljana) je diplomirala z odliko tako na Akademiji za glasbo Ljubljana leta 2008 (razred Primoža Novšaka) kot tudi na Visoki šoli za umetnost Bern (2011), kjer je študirala z Moniko Urbaniak, Moniko Baer, Carstenom Eckerom in Michaelom Formom. Mojstrske tečaje je opravljala pri Katrin Scholz, Igorju Ozimu, Petruju Munteanuju. Že med študijem v Bernu je pokazala posebno zanimanje za staro glasbo na izvirnih glasbilih, kar je kasneje vplivalo na spremembo njene glasbene poti. Tako je svoj magistrski študij na področju glasbene interpretacije stare glasbe nadaljevala na znameniti Schola Cantorum Basiliensis v Baslu v razredu Amandine Beyer. Študirala je tudi z Davidom Plantierjem, Leilo Schayegh in Rachel Podger.

Kot solistka ali članica različnih komornih skupine je gostovala na mnogih festivalih, med drugimi na Thy Chamber Music Festival na Danskem, Festival Alte Musik Zürich, Innsbrucker Festspiele für Alte Musik, na festivalu stare glasbe v Ljubljani, Young Euro Classics, Les cordes sensibles, Seviqc Brežice, Faszination Orgel Basel, Klang Basel, Mediterrainean Festival Switzerland, Schaffhauser Klassik,…

Kot članica zasedbe Ensemble Les Elémens se je udeležila 7. mednarodnega tekmovanja Telemann v Magdeburgu v marcu 2013. Skupina je osvojila ‘Baerenreiter Urtext Prize’. Julija 2013 je skupina prejela prvo in nagrado publike na Mednarodnem tekmovanju za staro glasbo ‘Alfredo Pratola’ v L’Aquili (Italija). Kot obetajoča zasedba 2014 je Les Elémens nastopila na mednarodni predstavitvi mladih glasbenikov International Young Artist Presentation v Antwerpnu. Mojca redno igra v zasedbi Ensemble Ad Fontes (nekdanji Les Elémens), Arabesque, Musica Fiorita (Švica), Moments musicaux de Cacharel (Francija), Musica cubicularis (Slovenija), Freitagsakademie Bern. Ad Fontes je septembra 2017 pričel s svojo lastno koncertno sezono v Baslu.

Mojca igra na različne tipe violine: pochette, violino piccolo, violina oziroma 5-strunska viola d’amore.

Vabljeni.

Vstopnine ni.

(Skupno 227 obiskov, današnjih obiskov 1)