Balerine z Glasbene šole Nova Gorica z visokimi priznanji iz Budimpešte

Konec oktobra se je osem balerin iz višjih razredov baletnega oddelka Glasbene šole Nova Gorica pod mentorstvom pedagogov Sergeja Semenjuka in Svetlane Petrovič udeležilo 16. mednarodnega tekmovanja otroške in mladinske ustvarjalnosti »Sozvezdje Budimpešte – mladost, navdušenje in talent«. Mlade balerine so se predstavile z 9. točkami in se vrnile domov z 8. pokali.

Čestitamo!

Mednarodno tekmovanje je potekalo v Državnem gledališču Erzsebet v Budimpešti, ki je bil osrednji partner glavnega organizatorja. Glavni organizator je mednarodna mreža dobrodelnih organizacij, ki podpirajo razvoj otroške in mladinske ustvarjalnosti ‘Barvinok’ s sedežem v Odessi (Ukrajina) (International Charitable Fund of the Support and Development of Children’s Creativity BARVINOK, Odessa).

III. starostna kategorija:
Maja Sever Semenjuk: zlati pokal in diploma za 1. mesto
Kaja Vidič
: srebrni pokal in diploma za 2. mesto
Teja Sever
: srebrni pokal in diploma za 2. mesto
Ana Guštin
: bronasti pokal in diploma za 3. mesto

 

I. starostna kategorija:
Giulia Babbucci: srebrni pokal in diploma za 2. mesto
Ema Gashi
: srebrni pokal in diploma za 2. mesto
Duet Noemi Iaconi
in Giulia Babbucci: srebrni pokal in diploma za 2. mesto

Skupinska točka: srebrni pokal in diploma za 2. mesto
Maja Sever Semenjuk, Kaja Vidič, Teja Sever, Ana Guštin, Giulia Babbucci, Ema Gashi in Noemi Iacono

 

Na tekmovanju je bilo udeleženih več kot 300 udeležencev, ki so se pomerili pred strokovno žirijo            na področju vokalne glasbe, koreografije in gledališča. Prihajali pa so iz Madžarske, Kitajske, Ukrajine, Rusije, Slovaške in Slovenije.

Slovenijo so predstavljale tekmovalke baletnega oddelka Glasbene šole Nova Gorica ter članice Plesno gledališkega društva Primabalerina pod vodstvom baletnega pedagoga Sergeja Semenjuka in Svetlane Petrovič.

Mednarodni projekt imenovan Sozvezdje je namenjen odkrivanju talentov mladinske ustvarjalnosti in poteka v različnih državah. V 2017 je obiskal Slovaško (Liptovsky Mikulas), Češko (Praga), Ukrajino (Odessa), Slovenijo (Portorož) in Madžarsko (Budimpešta).

(Skupno 576 obiskov, današnjih obiskov 1)