20. regijsko tekmovanje mladih glasbenikov Primorske v Novi Gorici

DSC_5011Začetek februarja je bilo glasbeno šolstvo v Sloveniji v znamenju regijskih tekmovanj mladih glasbenikov, ki so potekala za različne discipline na več glasbenih šolah. Na Glasbeni šoli Nova Gorica sta bili na vrsti disciplini tolkala in jazz solo. Vsi domači tekmovlaci iz razreda tolkal Uroša Nemaniča so prejeli visoke ocene: Vid Kranjc (1a kategorija), Jakob Maj Šajina (1b kategorija) in Radoš Bone (1c kategorija) so dosegli zlato priznanje, Vijan Pavlin (1b kategorija) pa srebrno priznanje. V disciplini jazz solo je zlato priznanje osvojil saksofonist Rok Klančič iz razreda Boštjana Simona. Čestitke!

DSC_4980Organizacijo glasbenih tekmovanj na Primorskem izpelje Zveza primorskih glasbenih šol. Discipline so se v tem letu delile na kitarski duo in klavirski duo, tolkala in jazz solo, harmoniko ter trobento, rog, pozavno, evfonij in tubo. Posamezne discipline so potekale na glasbenih šolah v Sežani, Kopru, SCGV Emil Komel Gorica in Postojna.

DSC_5000DSC_4944V Novi Gorici se je pred strokovno žirijo tolkal, ki so jo sestavljali predsednik  Tomaž Lojen ter člana Simon Klavžar in Jože Bogolin, pomerilo 15 mladih tolkalcev različnih starosti 1a, 1b in 1c kategorije z Glasbenih šol Nova Gorica, Tolmin, Sežana, Koper in Izola, Postojna, SCGV Emil Komel Gorica ter iz godbene šole Pihalnega orkestra Ricmanje in Kulturnega društva Pihalna godba Vrhpolje Vipava. 1a kategorija je bila nadvse uspešna, saj je vseh sedem tekmovalcev osvojilo zlata priznanja.

Strokovna žirija tolkal je bila nad mladimi zelo navdušena. Presenetilo jih je njihovo znanje, osebna nota pri interpretacijah in profesionalnost. Strokovno komisijo za jazz solo so sestavljali predsednik Mitja Tavčar ter člana Matija Mlakar in Aljoša Jerič. Mlade tolkalce je pri klavirju spremljal Miha Štokelj, saksofonista Roka Klančiča pa Blaž Pahor.

Vsem nastopajočim iskrene čestitke!

DSC_4959DSC_5008

(Skupno 427 obiskov, današnjih obiskov 1)