Utrinki s koncerta Go.Trio in Aleksandre Pavlovič

       Pred prvomajskimi prazniki, 25. aprila, je na zadnjem koncertu v ciklu Zvoki mladosti na Glasbeni šoli Nova Gorica nastopil Go.Trio in pianistka Aleksandra Pavlovič. Pripravili so vrhunski koncert poln strasti in dramatičnih trenutkov. Koncert je moderiral študent muzikologije, Lev Fišer, ki je z glasbeniki opravil intervju. Poslušalcem so razgrnili ozadja nastanka skladb, približali čas, v katerem sta deli nastali in predstavili estetiko ujeto v ti dve mojstrovini. Tako so se poslušalci lažje poglobili v samo doživljanje izvedb.

Go.Trio sestavljajo violončelist Alessandro Sluga, violinistka Clara Bensa in violistka Enriketa Cefa. Godalci so se spoznali na magistrskem študiju na Konservatoriju za glasbo G. Tartini v Trstu. Profesor Alessandro Sluga in Aleksandra Pavlovič sta kolega na Glasbeni šoli Nova Gorica.

Skupaj so pripravili program s poudarkom na klasicistično-romantični glasbi. Godalni trio je začel z delom Ludwiga van Beethovna in nadaljeval s Kvartetom za klavir Roberta Schumanna. Izvedba obeh del je bila navdahnjena. Očitno je bilo, da so glasbeniki med sabo dobro povezani, istočasno pa si dovolijo prostor, kjer ima vsak čas za razvoj lastnih misli. V soigri so si stali ob strani in dopolnjevali glasbene zamisli. V interpretacijah se je tako ves čas veliko stvari dogajalo, potekalo je več pripovedi, ki so odstirale poti v najgloblja romantična občutja.

 

(Skupno 514 obiskov, današnjih obiskov 1)