Pihala, trobila in tolkala na zaključnem koncertu

V torek, 23. maja, se je v koncertni dvorani Glasbene šole Nova Gorica s koncertom ob koncu šolskega leta predstavil oddelek za pihala, trobila, tolkala. Na koncertu je solistično in v komornih skupinah nastopilo 21 glasbenikov različnih glasbil. Večina teh glasbenikov je zaigrala za veliki finale še v šolskem Pihalnem orkestru.

Kot vedno je bilo zabavno, glasno, pa tudi nežno in spevno … pač kakršen je zvočni svet pihal, trobil in tolkal.

Solistično so nastopili klarinetist Matic Furlan, tubista Mark Volk in Matija Filiputti ter oboistka Anamarija Vuga. Pet je bilo komornih skupin, med njimi kvintet in sekstet kljunastih flavt, kvartet flavt, trobilni trio in ansambel tolkal. Kvintet kljunastih flavt so sestavljale Tina Kosovel, Ana Šuligoj, Tajda Filipič, Nuša in Meta Turk, njim se je kasneje pridružila še Maja Mamič,  trobilni trio, v katerem so bili tubist Mark Volk in trobentarja Marko Berce in Lan Cuder, kvartet flavt, s članicami Ivano Marussi, Rebeko in Elo Stres ter Saro Skvarč, ansambel tolkal, v katerem muzicirajo Vijan Pavlin, Jakob Maj Šajina, Jaka Podgornik, Martin Zagožen in Vid Kranjc. Večer posvečem pihalom, trobilom in tolkalom je zaokrožil še nastop šolskega Pihalnega orkestra, ki ga drigentsko usmerja Peter Pavli.

Glasbenike je pripravila profesorska ekipa, v sestavi: Aleksander Miklavec, Irena Pahor, Peter pavli, Doris Kodelja, Uroš Nemanič, Andreja Lenardič Konjedic. Pri klavirju so jih spremljali profesorji: Aleksandra Pavlovič, Barbara Mačkić, Andreja Konjedic Lenardič.

Organizator koncerta je bil Peter Pavli.

(Skupno 170 obiskov, današnjih obiskov 1)