Trio Adore in srečanje kitaristov v tednu pred počitnicami

V tednu pred priičetkom jesenskih počitnic se je na Glasbeni šoli Nova Gorica odvijalo pestro dogajanje. Številni učenci so nastopili na različnih nastopih, med temi sta bila prav posebna koncert Tria Adore v Coroninijevem dvorcu v Šempetru pri Gorici in srečanje kitaristov naše šole in Slovenskega centra za glasbeno vzgojo Emil Komel iz Gorice.

Koncert Tria Adore je sodil v sklop Zvoki mladosti. To je bil drugi koncert v tokratni sezoni. Trio Adore sestavljajo profesorice z Glasbene šole, flavtistki Doris Kodelja in Ana Černic ter kitaristska Eva Slokar. Glasbenice so pripravile program, na katerem so bila dela nemških, italijanskih in slovenskih skladateljev iz različnih slogovnih obdobji, kot so G. Ph. Telemann, G. Kummer, Č. Sojar Voglar, F. Margola, G. Tortora. Interpretacije Tria Adore so dobre, odlikuje jih koherentnost in korektnost pa tudi sproščenost kot posledica prijateljskih vezi, ki povezujejo tri po značaju in umetniški izraznosti dopolnjujoče se glasbenice.

Na srečanju kitaristov, ki je potekalo pod organizacijo prof. Barbare Gorkič in na pobudo Glasbene šole Nova Gorica, pa so se na nastopu družili mladi glasbeniki z domače šole in Slovenskega centra za glasbeno vzgojo Emil Komel v Gorici. 16 solističnih nastopov, duo in ansambel kitar je oblikovalo glasbeno druženje, kjer so se pobliže spoznali vrstniki šol dveh sosednjih mest. Zagotovo nam ti dogodki vedno znova potrjujejo, da je prostor, v katerem živimo, poseben, saj se v njem prepletata dve različni kulturi.

 

Z glasbo pa spoznavamo, da ni važno, kakšen jezik govorimo, pomembno je biti odprtega duha in odprtih misli, potem se nam zgodi veliko lepih, zanimivih in prijetnih pripetljajev, ki bogatijo naša življenja.

Čestitke vsem nastopajočim in zahvala profesorjem, Barbari Gorkič, Evi Slokar, Matjažu Remcu. Marcu Fantiniju, Marji Fenig in Martini Gereon sodelovanje.

Več fotografij s srečanja kitaristov najdete v zavihku Fotogalerija.

 

 

(Skupno 243 obiskov, današnjih obiskov 1)