Slavnostno z Glasbeno šolo Nova Gorica

Fotografije: Mateja Pelikan

V sredo, 13. decembra 2017, je bil v Kulturnem domu Nova Gorica tradicionalni slavnostni božično-novoletni koncert Glasbene šole Nova Gorica. Oblikovalo ga je 21 nastopov, od tega en baletni, šest solističnih, ena komorna skupina, vokalni kvartet z gosti pa tudi godalni, simfonični, pihalni in harmonikarski orkester … skratka Crème de la crème Glasbene šole Nova Gorica.

Zaigrali so kitaristki Urška Krumpak in Neža Marussi, pianistki Kristina Vuga in Erika Šavli, harfistka Alma Gerbec in flavtistka Eva Faganelj. Nastopil je kvartet saksofonov v sestavi Jureta Pahorja, Kristine Štrukelj, Roka Klančiča in Lucije Bizjak.

Zapel je tudi vokalni kvartet ob spremljavi ansambla, v katerem pojejo Enej Ljubič Šinigoj, Miha Polanc, Primož Pavlin in Benjamin Šfiligoj, s posebno gostjo mezzosopranistko Sarah Podgornik.

Poleg solističnih in komornih nastopov so na dogodku zaplesale baletke iz razredov Sergeja Semenjuka in Svetlane Petrović. Predstavili so se tudi orkestri in ansambli šole; godalni orkester (Alessandro Sluga), simfonični orkester (Marko Kodelja), pihalni orkester (Peter Pavli) in mladinski orkester Prvačke pleh muzike (Marko Kodelja) ter harmonikarski orkester (Josipa Horvat).

Predstavili so se učenci in učenke iz razredov Vlaste Rosa, Andreje Konjedic Lenardič, Erike Bersenda, Barbare Gorkič, Armanda Mariuttija, Mihe Štoklja, Boštjana Simona in Vladimirja Čadeža.

Čestitke vsem nastopajočim in dragi poslušalci, hvala za obisk!

              

 

(Skupno 597 obiskov, današnjih obiskov 1)