Orkester flavt ZPGŠ na Trieste Flute Day

Društvo flavtistov Trst sedem let zapored v decembru prireja mednarodno flavtistično srečanje oziroma Tržaški dan flavte. Vrsta glasbenih pobud, ki potekajo znotraj tega srečanja, se zaokroži s tradicionalnim koncertom v Gledališču Verdi v Trstu.

Tokratni orkester flavt, ki je na prazničnem koncertu zaigral 10. decembra, je združeval glasbenike z različnih glasbenih šol, konservatorijev in akademij iz Italije, Slovenije, Hrvaške, Španije in Rusije. Med nastopajočimi na koncertu je bil tudi orkester flavt Zveze primorskih glasbenih šol, v katerem igrajo tudi profesorice z Glasbene šole Nova Gorica, Ana Černic in Doris Kodelja, ter njune učenke (Ema Plesničar, Neža Hauptman, Meta Maraž, Nuša Turk, Ivana Marussi, Sara Skvarč,Tajda Filipič).

Koncert, ki poteka v tej prestižni tržaški operni dvorani, je sestavljen z nastopi posameznih orkestrov.    Orkester flavt ZPGŠ je vodila Irina Perosa. Glavni nastop pa je namenjen velikemu orkestru flavt, ki ga je v tem letu sestavljalo 250 glasbenikov. Vodil pa jih je Giorgio Blasco.

(Skupno 382 obiskov, današnjih obiskov 1)