Z glasbo obarvali konec leta 2018

December je bil na Glasbeni šoli Nova Gorica in Podružnični glasbeni šoli Šempeter pri Gorici kot vsako leto zelo razgiban, s številnimi internimi razrednimi nastopi, oddelčnimi in javnimi koncerti, manjkala pa nista niti tradicionalna božično-novoletna koncerta.

(Fotografije: Foto atelje Pavšič-Zavadlav in Metka Sulič)

Prvi božično-novoletni koncert je potekal v koncertni dvorani Glasbene šole Nova Gorica. Nastopili so številni solisti in posebej zasnovani ansambli, kot je bil tudi zbor pevcev ob spremjavi godalne skupine. Poleg teh pa je zaigral mlajši godalni orkester in orkester harmonik s solistom, saksofonistom. Zazvenele so mnoge komorne zasedbe, od trobil do kitar. Skratka bil je to bogato dišeč božično-novoletni glasbeni potpourri, ki je z veliko zanimivimi praznično obarvanimi skladbami in dobrimi izvedbami, tehtno zaokrožil glasbeno leto 2018 na Glasbeni šoli Nova Gorica.

Drugi božično-novoletni koncert je potekal v Mladinskem centru v Vrtojbi. Bil je v organizaciji Podružnične glasbene šole Šempeter pri Gorici in je nastal v sodelovanju z Občino Šempeter-Vrtojba v počastitev dneva samostojnosti in enotnosti. Ob tej priložnosti je zbrane nagovoril ravnatelj Glasbene šole Nova Gorica, Sandi Vrabec. Kulturni program je bil posvečen prazničnim dnem in 70-letnici delovanja Glasbene šole Nova Gorica. Obudili smo spomne na njene začetke, ko je bila Državna glasbena šola Nova Gorica ustanovljena v Šempetru. Vse do leta 1983 je šla skozi turbolentne času in takrat v Novi Gorici zaživela kot Center za glasbeno vzgojo Nova Gorica z organizacijsko enoto v Šempetru.Predstavili so se številni solisti in komorne zasedbe pa tudi večji ansambelski sestavi, ki jih sestavljajo pretežno učenci s podružnične šempetrske glasbene šole.

Glasbena šola Nova Gorica bo tako v duhu 70-letnice še naprej izpolnjevala svoje poslanstvo in širila ljubezen do glasbe med otroke in mlade ter seveda tudi med odrasle, ki svoje nadobudne glasbenike spremljajo na njihovi glasbeni poti. Sledite nam in obiščite nas na koncertih skupaj s svojimi mladimi glasbeniki. Srečno 2019!

 

(Skupno 464 obiskov, današnjih obiskov 1)