Mednarodno priznani pikolist Nicola Mazzanti na obisku

Strokovni seminarji pomenijo dragoceno nadgradnjo glasbenega izobraževanja.

V nedeljo, 6. marca 2022, je na Glasbeni šoli Nova Gorica potekal seminar za pikolo, ki ga je vodil mednarodno priznani izvajalec pikola, Nicola Mazzanti. Nicola Mazzanti je od leta 1988 solo pikolist orkestra Maggio Musicale Fiorentino (orkester imenitnega italijanskega festivala Majski glasbeni festival v Firencah) in zelo iskan profesor pikola, ki poučuje na Visoki šoli za glasbo v Luzernu (Švica) ter Konservatorijih v Luganu (Švica) in Milanu (Italija).

Nedeljskega seminarja v Novi Gorici so se udeležili tako učenci, dijaki in študentje kot tudi profesorji iz Slovenije, Hrvaške in Italije. Poleg visoko strokovnega znanja, je pikolist Nicola Mazzanti navdušil s sproščenostjo, naravnim človeškim pristopom in modrostjo, ki temelji na bogatih mednarodnih odrskih izkušnjah, dolgoletnem igranju v orkestru pa tudi predanosti pedagoškemu delu in glasbi nasploh.

Nicola Mazzanti velja za enega vodilnih pikolistov in promotorjev tega glasbila na svetu, zato mu veliko sodobnih skladateljev tudi posveča svoja dela, ki jih priznani pikolist tudi premierno izvede. Ker je veliko povpraševanja po njegovih lekcijah, redno vodi mojstrske tečaje za pikolo po vsej Italiji in drugod v tujini. Izdal je že več solo zgoščenk in učbenik za pikolo The Mazzanti Method (Mazzantijeva metoda).

Strokovni seminarji pomenijo dragoceno nadgradnjo glasbenega izobraževanja, zato tudi v prihodnje upamo na še več tovrstnih dogodkov.

(Skupno 77 obiskov, današnjih obiskov 1)