Učenke orgel iz razreda Dušana Ješelnika na nastopu v cerkvi sv. Petra v Ilirski Bistrici

Tjaša Veselič, Staša Berce, Ema Ptičak in Neja Peršič, učenke orgel iz razreda Dušana Ješelnika v Glasbeni šoli Nova Gorica, so 25. aprila nastopile na reviji orglavcev Zveze primorskih glasbenih šol v cerkvi sv. Petra v Ilirski Bistrici.

Na dogodku so se predstavili tudi učenci orgel z glasbenih šol iz Ajdovščine in Logatca. Ravnatelj Glasbene šole Ilirska Bistrica in član aktiva orgel Zveze primorskih glasbenih šol, Martin Lenarčič, je ob tem dogodku zapisal:

V ponedeljek, 25. aprila 2022, smo v cerkvi sv. Petra v Trnovem pri Ilirski Bistrici prisluhnili nastopu učencev orgel primorskih glasbenih šol. Na novih – generalno prenovljenih, mehanskih orglah, ki jih je v letu 2021 izdelala orgelska delavnica Černe – Sodin, so se z zanimivim, tehtnim in skrbno izdelanim programom predstavili učenci Glasbene šole Nova Gorica, Glasbene šole Vinka Vodopivca Ajdovščina in Glasbene šole Logatec. Tovrstni skupni nastop je priložnost za promocijo oddelkov orgel, medsebojno sodelovanje glasbenih šol ter učiteljev in učencev orgel. Za prijazno sodelovanje se zahvaljujemo gospodu župniku Stanku Fajdigi. Čestitamo nastopajočim učencem in njihovim učiteljem.

Iskrene čestitke vsem nastopajočim in organizatorjem!

(Skupno 51 obiskov, današnjih obiskov 1)